Kindle Paperwhite RSS olvasó HTML + JavaScript

Kicsit elszórakoztam a Kindle lehetőségeivel, és összeraktam egy nagyon egyszerű RSS olvasót HTML és JavaScript felhasználásával.

Ne felejtsük el, hogy kelleni fog Jailbreak és KUAL!

A telepítése egyszerű. Töltsük le a következő ZIP-et: LETÖLTÉS

Csomagoljuk ki, majd a kapott rss nevű mappát másoljuk a Kindle /mnt/us/extensions/ könyvtárába. Ezzel készen is van a telepítés.

Az alkalmazás sokmindent nem tud, kézzel kell feltölteni az RSS oldalak linkjeivel az rss/bin/html/app.html fájlban található menu ID-val rendelkező legördülőt.

A program felületén egy felső toolbar található. Ebben egy legördülő van a beállított RSS oldalak linkjeinek. Ezen kívül még egy exit gomb az alkalmazás bezárásához.

Alapból az első legördülő elemhez tartozó RSS lista jelenik meg. Ha a legördülőben másikat választunk megjelenik az újonnan választott RSS lista. Kézzel van beállítva a megjelenítendő elemek száma, ami jelenleg a legújabb 20 bejegyzést jelenti. Ez manuálisan átírható a  /mnt/us/extensions/rss/bin/scripts.js fájlban a 24. sorban a limit:20 résznél.
A tartalom scrollbarral görgethető, lapozót vagy egyéb szép megoldást lusta voltam írni egyelőre.

Minden RSS bejegyzéshez van egy gomb. Elég hülye megoldás, de mivel a teljes cikket is el akarom olvasni általában, ezért kell valami ami megjeleníti. Nos, ez úgy lett gyorsan és mocskosan megoldva, hogy a tartalom helyére egy iframe kerül amibe belepakolom az oldalt amelyre a kattintott RSS listaelem mutat. Kb. ennyi, itt is scrollozni kell persze, mert az iframe megoldás csak ennyit tud.

Bocs, ez van, nem sokat foglalkoztam még vele, csak kipróbáltam mit lehet bűvészkedni JS-el …

Ha kérdés lenne, ott a comment box, kérdezz! :)

Reklámok