KUAL – Kindle Unified Application Launcher

Legutóbbi posztomban az Amazon Kindle PaperWhite 2 JailBreak lehetőségéről írtam, és azzal fejeztem be, hogy folytatom a jailbreak-elt Kindle nyújtotta új lehetőségek bemutatásával.

Ebben a posztban tehát haladunk tovább, és megnézzük, hogy hogyan telepíthetünk kiegészítéseket a gyári Kindle alkalmazások mellé.

Első körben egy úgynevezet launchert, avagy alkalmazás indítót telepítünk, ezt Kindle fejlesztői körökben KUAL vagyis Kindle Unified Application Launcher néven találhatjuk meg. A KUAL egy egyszerű keretet ad a különböző kiegészítések indításához. Lényegében egy azw2 kiterjesztésű állomány, ami logikailag egy e-book formájában jelenik meg majd a Kindle felületén. Az KUAL “e-book” megnyitásával egy listát kapunk az elérhető és futtatható kiegészítőkről melyeket korábban helyeztünk el a megfelelő helyre.

Akkor nézzük a KUAL telepítését!

Először is töltsük le a legfrisebb verziót az ide vonatkozó fórum oldalról. (www.mobileread.com – Unified Application Launcher – KUAL)

Ebben a fórumban minden szükséges információt és állományt megtalálunk. Kindle Pw. 2 esetén a szükséges KUAL csomag letöltési linkjét már kikerestem, a letöltéséhez csak kattints ide: LETÖLTÉS

Mielőtt bármit is tennénk ismét szeretnék időben szólni!

Felhívnám minden olvasó figyelmét, hogy ez nem egy gyári Amazon eljárás, senki nem garantálja a sikert, és senki nem vállalja a felelősséget – én sem – az elrontott telepítésért, a meghibásodott Kindle készülékekért, és minden egyéb esetleges problémáért.

Figyelem!
Mindenki csak saját felelősségére telepítsen nem hivatalos Amazon csomagot a Kindle olvasójára!

A telepítés menete:

 1. A letöltött KUAL-v2.2.55-g667d8d2-20140110.tar.xz csomagot bontsuk ki.
 2. Csatlakoztassuk a Kindle Pw. kettesünket a számtógépünk USB portján keresztül.
 3. A letöltött csomagban található KindleLauncher-2.0.azw2 e-book fájlt másoljuk fel a gyökérkönyvtárban található documents mappába.
 4. 4, Hozzunk létre egy /mnt/us/extensions mappát, ide kerülnek majd a futtatható kiegészítések/alkalmazások stb.
 5. 5, Ha leválasztottuk az USB portról az eszközt, máris indíthatjuk a könyvek közt felbukkanó Kindle Launcher-t.

A telepítéssel meg is volnánk.

A KUAL indításkor a Kindle /mnt/us/extensions mappáját pásztázza végig. Az itt található megfelelő módon elkészített és mappákba rendezett kiegészítőket/alkalmazásokat egy listába gyűjti melyben a listaelemek kattintható indítóként funkcionálnak.

Ha egyetlen kiegészítőnk sincsen telepítve akkor a KUAL indítása után egy üzenetet fogunk látni amely erre hívja fel a figyelmünket.

Amennyiben léteznek kiegészítők, úgy a listaelemek közül a megfelelőt választva indíthatjuk amelyiket csak akarjuk.

Ha a telepített kiegészítők magas száma miatt nem fér el minden indító egy oldalra, akkor a KUAL automatikusan új oldalra teszi, amelyre a képernyő alján lapozhatunk tovább. Lehetséges, hogy egyes kiegészítők több indítót vagy parancsot is magukba foglalnak, ekkor könyvtárstruktúra szerűen rendeződnek el a KUAL felületén.

A navigáláshoz egyértelmű gombok állnak rendelkezésünkre.

Ezzel a végére is értünk a KUAL telepítésnek és bemutatásának, remélem semmi fontos nem maradt ki, ha kérdés merülne fel, kommentelni lehet bátran, amint tudok reagálok!

A következő posztban egy kiegészítés avagy alkalmazás telepítéséről fogok írni.

Reklámok

KUAL – Kindle Unified Application Launcher” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves János! Érdeklődnék, hogy hozzájárulna-e, hogy írását a forrás feltüntetésével megoszthatom-e a blogomon? (duokanhun.blogspot.hu) Illetőleg, ha adnék szerkesztői jogot, akkor akár saját nevén, segítené-e az ottani életet? Várom válaszát, köszönettel: Kobudera / Dani

  • Kedves Dániel!

   Természetesen, nyugodtan használja a forrás feltüntetésével bárhol. :)

Hozzászólások lezárva.