Kindle Paperwhite 2 – USBnetwork + OS X beállítások

Ahhoz, hogy USB-n vagy WiFi-n keresztül hálózati módban elérjük a Kindle Pw. 2-t, szükség van egy USBnetwork nevű alkalmazás telepítésére.

 1. Ha még nem tettük volna meg, jailbreak-eljük a Kindle Paperwhite 2-t.
 2. Következő lépés az USBnetwork alkalmazás telepítése, melyet a szokásos www.mobileread.com fórum oldaláról tölthetünk le: LETÖLTÉS
 3. Kapcsoljuk össze a Kinldle-t a gépünkkel USB kábel segítségével.
 4. Csomagoljuk ki a letöltött ZIP fájlt, és másoljuk a Kindle gyökérkönyvtárába az update_usbnet_0.15.N_install_pw2.bin állományt.
 5. Válasszuk le a Kindle-t az USB kábelről.
 6. Update-eljük a Kindle-t a szokott módon:
  [Menu] > Settings > [Menu] > Update Your Kindle
 7. Most tesztelhetjük, hogy jól sikerült e a telepítés. A Kindle menüjében legfelül válasszuk a keresés gombot/ikont. Írjuk be hogy ;un majd enter gomb.
 8. Most újra összeköthetjük a géppel a Kindle-t. Ha nem ismeri fel a gép az eszközt mint meghajtót, akkor sikerült az USBnetwork összekapcsolás, mert nem háttértárként, hanem hálózati eszközként érzékeli.
 9. OS X alatt a System Preferences alkalmazásban a Network beállításoknál látni fogunk egy RNDIS/Ethernet Gadget nevű listaelemet. Ezt választva, kattintsunk az Advanced gombra, majd a Configure IPv4 legördülől válaszuk a Manually opciót. IPv4 Address mező értéke legyen: 192.168.15.1
  Minden mást hagyjunk úgy ahogy van. Kattintsunk az OK gombra, majd az Apply gombra.
 10. Keressük meg a Kindle menüjében a WiFi beállítás részt és kapcsoljunk át Aeroplane módba, vagyis kapcsoljuk ki a WiFi-t. Indítsunk el egy terminált, és írjuk be a következő parancsot:
  ping 192.168.15.244
  Ha működik a ping, és jönnek a válaszok a címről pl.:
  64 bytes from 192.168.15.244: icmp_seq=0 ttl=64 time=1.404 ms
  akkor minden oké.
 11. A root hozzáféréshez szükség lesz egy FTP kliensre. Válasszuk ki a kedvencünket, lehet a beépített Coda FTP modulja is, vagy pl. a Transmit nevű app, teljesen mindegy.
  Lényeg, hogy ezeket a kapcsolati paramétereket adjuk meg:

  kapcsoalt típus SFTP
  host 192.168.15.244
  felhasználónév root
  jelszó /ez maradjon üresen/
  kezdőmappa /
 12. Indítsuk a kapcsolódást, és ha be tudtunk lépni akkor mindent jól csináltunk, és már készen is vagyunk.
Reklámok