World of Goo, támadnak a ragacslabdák

Nem tehetek róla, szeretem az elvont, gondolkodtató puzzle szerű játékokat, és szerencsére van is belőlük bőven. :)

Nemrég akadtam rá erre gyöngyszemre. A neve World of Goo, ami nyers fordításban valami ilyesmi: “Ragacs világa”.

A World of Goo lényegében egy komoly fizikán alapú puzzle/építő játék, de olyan magával ragadó hangulata van, hogy az kiemeli a többi hasonló – ha van egyáltalán hozzá hasonlítható – játék közül. A grafika remek, a zene eszméletlenül jól passzol a játékhoz.
Fejlesztője a 2D BOY nevű kétszemélyes játékstúdió formáció. (Ron Carmel, Kyle Gabler)
Tisztelet jár a fejlesztő srácoknak, mivel a játékot három OS platformra is elkészítették (Linux, OSX, Windows). Igaz, a Linuxos változat még nem érhető el, de a srácok dolgoznak rajta.

A játékos feladata, hogy a ragacslabdákból hidakat, tornyokat, vagy más hasonló építményeket emeljen, ezáltal eljuttassa őket a pálya egy távoli részén elhelyezett csőbe. Ezzel vége is lenne a dolognak. Na jó, de azért ez nem olyan egyszerű ám… :) A pályák egyre nehezednek, újabb és újabb érdekes és összetett problémával találkozhatunk.

Az építés folyamata elég egyszerű, csak rá kell kattintanunk egy ragacsra és az egér gombját lenyomva tartva vonszolhatjuk azt oda, ahova építeni szeretnénk. Az építkezés irányainak lehetőségeit halvány fénycsíkok jelzik. Ha egy ilyen helyre ejtjük le a ragacsot, akkor az beépül a szerkezetbe.
A lényeg, hogy stabil szerkezetet építve, az akadályokat kikerülve eljussunk a csőhöz, ahova a lehető legtöbb ragacslabdát kell eljuttatnunk.

A feladatot nehezítik a pályán elhelyezett akadályok is pl.: tüskék, fogaskerekek, tavak stb…
Többféle ragacslabda típussal is találkozhatunk pl.: sima fekete ragacs, zöld izé, vízcsepp szerű cucc stb…
A játék öt fejezetből áll, és minden egyes fejezetben több pályaszakaszt kell teljesítenünk.

Nos, jó ragacsozást mindenkinek.

Ja, és itt van még némi kedvcsináló videó:

Reklámok